Bramborová směs s houbami

Zdánlivě jednoduchý recept, který ohromí všechny milovníky hub! V receptu opět najdete oblíbenou červenou čočku společně s brokolicí a chuťový prim zde hrají houby a brambory.

Na jednu porci budete potřebovat:

  • 2 brambory
  • 40 gramů brokolice
  • 2 lžíce loupané červené čočky
  • 1 cibuli
  • 3 lžíce hub
  • 1 lžíci kukuřice
  • Sůl
  • Pepř
  • Grilovací bylinky (k dostání ve zdravých výživách)
  • Oříšek rostlinného másla (případně klasického)
  • Olivový olej

Postup:

Brambory, brokolici a čočku zvlášť uvaříme. Na trošce olivového oleje orestujeme cibuli a přidáme houby a také restujeme. Po chvíli přidáme kukuřici, čočku a brokolici, osolíme, opepříme a restujeme dál. Uvařené brambory si nakrájíme na malé kousky. Na vzniklou směs nasypeme grilovací bylinky, promícháme a nasypeme brambory. Na konec použijeme trochu másla na zjemnění chuti.  Zamícháme, počkáme, než se máslo úplně rozpustí a můžeme podávat.

Brambory s houbami

Share on Facebook11Share on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisEmail this to someoneSdílejte prosím!
Čtěte také:   Čína ze sójových nudliček

Mohlo by vás zajímat...

1 Response

  1. 15.9.2015

    […] Na našem trhu najdeme tři typy varných brambor, které na co použít? Typ A – na vaření (bramborový salát), mají menší obsah škrobu. Typ B – do salátů, polévek, přílohové, nejběžnější typ. Typ C – na přípravu těsta, knedlíků, placek a dalších. Z brambor se dá vykouzlit nespočet věcí, zkoušeli jste například náš recept? […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Advertisment ad adsense adlogger