Bublanina s rybízem

Ovoce ze zahrádky si už můžeme dovolit, protože sezona dávno začala! Nicméně jsou mezi námi i tací, kteří se ještě zbavují zásob z minulého léta. Omezené místo v mrazničce nám totiž nedovoluje zamrazovat stávající zásoby. A když nás honí mlsná? Udělejme si nejjednodušší bublaninu s ovocem. Já jsem zvolila kyselkavý červený rybíz.

Na velký plech potřebujete:

  • 400 gramů mouky (200 gramů celozrnné špaldové a 200 gramů klasické polohrubé)
  • 180 gramů třtinového cukru (nebo jakéhokoliv jiného sladidla)
  • 2 vejce (zkuste místo vajec jeden banán, těsto bude sladší a vejce nebudete ani potřebovat)
  • 250 ml oleje
  • 300 ml rostlinného mléka nebo vody (záleží na hustotě těsta, případně mléko můžete přidat)
  • 200 gramů zmraženého červeného rybízu
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Mouku s cukrem smíchejte, přidejte kypřící prášek. Potom přidejte vejce anebo banán, přilijte tekutiny a míchejte, dokud se těsto nespojí. Na závěr přidejte zmrzlý rybíz, opět promíchejte. Vylijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C 20 minut.

Rybízová bublanina

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisEmail this to someoneSdílejte prosím!
Čtěte také:   Pečeme zdravěji! (část 1.)

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Advertisment ad adsense adlogger