Cizrnové karbanátky

Tento chuťově výborný recept s kari se hodí nejen na víkendové vaření, ale i jen tak na chuť. A je tak snadný!

Ingredience pro 5 osob:
• 280 gramů cizrny v syrovém stavu (po uvaření nabyde, máte-li už cizrnu z plechovky, plechovky kupte alespoň dvě)
• 3 malé mrkve
• Kari dle chuti
• Bylinky dle chuti
• Chilli dle chuti
• Lněné semínko (pro lepší spojení, lze nahradit vejcem)

Cizrnu namočte 12-24 hodin předem a pak uvařte (doba vaření ve vodě cca 45 až 60 minut). Cizrnu dejte do mixéru a rozmixujte na drobno, pak dochuťte kari, bylinkami a chilli. V hmoždíři si rozemelte lněná semínka a přidejte je ke směsi. Zamíchejte, vypracujte karbanátky a pokládejte na plech. Pečte cca 15 minut při 180°C.

Ke karbanátkům se hodí jako příloha brambory, vhodné jsou šťouchané s cibulkou. Na dresink použijte bílý jogurt smíchaný s česnekem, bylinkami a čerstvě namletým pepřem.

Karbanatky

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisEmail this to someoneSdílejte prosím!
Čtěte také:   Silvestrovské občerstvení - tipy a nápady

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Advertisment ad adsense adlogger