Co si objednat v restauraci?

I když se zdá, že zima ještě přetrvává, spousta lidí už si vybírá letní dovolenou. S letní dovolenou přichází, zejména u žen, problém s postavou. Další hrstka lidí se snaží dodržovat předsevzetí a tyto skupiny lidí mají společnou právě jednu věc. A to vybírání si jídel v restauracích. Co si vlastně z jídelního lístku vybrat, pokud je nabídka velmi obsáhlá?

Těstoviny

Takové gnocchi se smetanovou omáčkou jsou pro mnohé lahůdkou, ale jsou také velmi kalorické. Pokud byste mermomocí chtěli těstoviny, zvolte raději rajčatovou omáčku anebo jinou možnou variantu, která není až tak kalorická. Totéž platí u klasických italských krémových rizot, nicméně pokud byste si chtěli objednat to „české“, můžete. Toto rizoto totiž není tak kalorické jako výše zmíněné pokrmy. Také ovšem záleží na tom, co dané rizoto obsahuje.

Maso

Objednáte-li si steak, jako přílohu zvolte grilovanou zeleninu či zeleninu na páře. Je to stále menší zlo než pečivo anebo brambory na všechny možné způsoby (hranolky, krokety apod.). Opět vyhledávejte raději varianty bez smetany a jiných přísad, které mohou pokrmu přidávat zbytečnou kalorickou hodnotu.

Saláty

Saláty by měly být především zdravé, což je pro mnoho restaurací velkou neznámou. Saláty bývají zpravidla plné nezdravých dresinků a už vůbec nesplňují požadavek plnohodnotného jídla. Salát moderní gastronomie by měl být lehký, zdravý a nabízet dostatek bílkovin, ať už ve formě masa, sýrů, luštěnin či jiných možností. Pokud si tedy nejste jistí, jaké saláty daný podnik nabízí, raději se jim vyhněte.

Čtěte také:   Spirulina

Naštěstí ne vždy je všechno tak černé, jak se zdá, a mnoho restaurací se snaží sledovat trendy nejen ve výživě, ale také v gastronomii. Za určité služby si možná připlatíte, ale budete vědět, že je vaše jídlo kvalitní.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.