Dýňové muffiny

Tropické teploty nás nejspíše pro tento rok už opustily, a tak je dobré si něco upéct. Slíbili jsme, že můžete čekat recept na dýňové muffiny a hle, tady je. Dýně rostou jako divé a na nastávající podzim si je třeba udělat příznivou náladu. Počasí je taky pěkně rozmanité, neboť nikdo nikdy neví, jestli bude pršet anebo zavítá babí léto. A co budeme k přípravě muffinů potřebovat?

  • 280 gramů mouky (na půl hladká, na půl celozrnná)
  • 150 gramů třtinového cukru (či jiného sladidla)
  • Půl až ¾ prášku do pečiva bez fosfátů
  • Lžičku skořice
  • Špetku soli
  • 300 gramů nastrouhané dýně nahrubo
  • 345 ml rostlinného mléka
  • Olej od oka
  • Vanilkový lusk (případně vanilkové aroma)

Tento recept je můj oblíbený, neboť mi nějakým způsobem připomíná podzim. Určitě za to může i skořice, která v chladných dnech dokáže organismus prohřát. Zpátky k receptu. Sypké suroviny smícháme – mouka, cukr, prášek do pečiva, skořice a sůl. Nastrouhanou dýni k sypké směsi přidáme a přilijeme mléko. Na závěr olej. Těsto zamícháme a lijeme do košíčků, pečeme na 180°C cca 25 minut.

Dýňové muffiny

Na obrázku jsou muffiny navíc ozdobeny lískooříškovou drtí vzniklou při výrobě mléka do muffinů.

Čtěte také:   Čína ze sójových nudliček

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.