Dýňové muffiny

Tropické teploty nás nejspíše pro tento rok už opustily, a tak je dobré si něco upéct. Slíbili jsme, že můžete čekat recept na dýňové muffiny a hle, tady je. Dýně rostou jako divé a na nastávající podzim si je třeba udělat příznivou náladu. Počasí je taky pěkně rozmanité, neboť nikdo nikdy neví, jestli bude pršet anebo zavítá babí léto. A co budeme k přípravě muffinů potřebovat?

  • 280 gramů mouky (na půl hladká, na půl celozrnná)
  • 150 gramů třtinového cukru (či jiného sladidla)
  • Půl až ¾ prášku do pečiva bez fosfátů
  • Lžičku skořice
  • Špetku soli
  • 300 gramů nastrouhané dýně nahrubo
  • 345 ml rostlinného mléka
  • Olej od oka
  • Vanilkový lusk (případně vanilkové aroma)

Tento recept je můj oblíbený, neboť mi nějakým způsobem připomíná podzim. Určitě za to může i skořice, která v chladných dnech dokáže organismus prohřát. Zpátky k receptu. Sypké suroviny smícháme – mouka, cukr, prášek do pečiva, skořice a sůl. Nastrouhanou dýni k sypké směsi přidáme a přilijeme mléko. Na závěr olej. Těsto zamícháme a lijeme do košíčků, pečeme na 180°C cca 25 minut.

Dýňové muffiny

Na obrázku jsou muffiny navíc ozdobeny lískooříškovou drtí vzniklou při výrobě mléka do muffinů.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Email this to someone
email
Sdílejte prosím!
Čtěte také:   Banánové muffiny

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *