Exotické ovoce – vyplatí se ho kupovat?

Kaki, mango, granátové jablko. Stále více lidí podléhá trendu exotického ovoce, které je výrazné nejen svou chutí, ale také nutriční hodnotou. Exotické ovoce má, tak jako každé ovoce, spoustu vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví člověka. Je dobré dávat takovému exotickému ovoci přednost před tím, co se pěstuje u nás? Nebo raději zůstat u tuzemské klasiky?

Všechno začíná při nákupu v supermarketu. Nakupujete tak, že do košíku přidáváte to, co nejvíce lahodí vašemu oku? Pak se není čemu divit, že spousta lidí nakupuje exotické ovoce a chce vyzkoušet něco, co doposud neznali. Nevýhoda supermarketů je v tom, že je ovoce většinou nedozrálé, a tak se musí nejméně pár dnů počkat, aby dozrálo. Další nevýhodou může být cena, která je jednoduše moc vysoká. Nedělají to jen náklady, ale také nízká poptávka, takže prodejci z těchto produktů nemají zisk. Druhou možností nákupu ovoce je cestování, které lidem nabízí ovoce ve své přirozené podobě, takže mnohdy může chutnat úplně jinak, než na něj lidé byli doposud zvyklí. Očekávat stejnou kvalitu doma je téměř nemožné. Třetí variantou nákupu ovoce jsou vietnamské obchody a tržiště, kde můžete najít vynikající ovoce s dobrou kvalitou. Na takovýchto místech je možné i smlouvat, tudíž byste měli být připraveni na to, že je možné s cenou hýbat.

Stále však platí fakt, že domácí ovoce je nejlepší. Samozřejmě že vám exotické ovoce nemůže uškodit, pořád je to lepší alternativa než cukrovinky, nicméně tuzemské ovoce by pro vás mělo být prioritní volbou. Jsme rozhodně pro vyzkoušení exotických novinek na našem trhu, ale aby nahrazovaly klasická jablka či hrušky, to už nedoporučujeme.

Čtěte také:   Mají sezonní potraviny smysl?

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.