Gnocchi s rajčatovou omáčkou trochu jinak

Gnocchi nemusí být jen těžkým jídlem se spoustou smetany a sýra. Proto jsme se rozhodli vám ukázat naší odlehčenou verzi, kde jsou sice použité tradiční gnocchi, ale za to s obměnou ingrediencí. Tento recept není se smetanou, ale s rajčatovou omáčkou. Místo sýra jsme použili tofu a navíc jsme přidali česnek a bílou papriku. Zdánlivě jednoduché pokrmy totiž stále chutnají nejlépe!

Na dvě porce potřebujete:

2 stroužky česneku

1 bílou papriku

1 uzené tofu

1 konzervu loupaných rajčat

Himalájskou sůl

Čerstvě namletý pepř

Oregano

Bazalku

Jako první si dejte rozehřát pánev s olejem a pak lehce orestujte oloupaný a na kousky nakrájený česnek. Po chvilce přidejte nakrájenou papriku a také chvilku opékejte, pak přichází na řadu tofu, které také nakrájíte na kostičky a přihodíte k česneku a paprice na pánev. Celou směs restujte a mezitím si dejte vařit vodu na gnocchi. Vyjměte rajčata z konzervy a nakrájejte je, zbylou směs zřeďte s trochou vody a společně s rajčaty je přidejte ke směsi na pánev. Přebytečnou vodu nechte zredukovat a vytvoří se vám omáčka. Mezitím se vám uvaří gnocchi a vám už jen zbývá omáčku dochutit solí, pepřem, oreganem a bazalkou (přesné poměry neuvádíme, záleží na vašich chuťových preferencích).

 

Share on Facebook
Facebook
5Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Email this to someone
email
Sdílejte prosím!
Čtěte také:   Špagety s "boloňskou" omáčkou

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *