Hodovat o Velikonocích lze i jinak

Hodování o Velikonocích je na tom podobně, jako o Vánocích. V některých rodinách možná ještě honosnější, neboť tento svátek je založen především na víře. Proto se slavnostní tabule nesou ve velmi tradičním duchu plného cukroví, klasických masových pokrmů, vývarů a různých bramborových salátů. Samozřejmě i přes tyto svátky nemusíme nutně nabrat zbytečná kila a následně se jich všemožnými dietami zbavovat.

Zelený čtvrtek

Tento den přímo vybízí k tomu připravit si různé zeleninové pokrmy, abychom splnili to, že si dáme něco zeleného. Zapékaná brokolice, plněné papriky, zeleninový salát s polníčkem a rukolou, špenát. Na našem trhu je nepřeberné množství zelených potravin, jen my je trochu opomíjíme, což není dobře. Zelené potraviny jsou bohaté na železo, omlazují tělo a působí proti únavě.

  • S Velikonocemi se také pojí půst, co to alespoň na chvíli zkusit a zapojit se do bezmasé stravy? Budete se cítit lépe a lehčeji, pro větší motivaci si doma můžete stanovit pravidla a vzájemně se tak hlídat a podporovat.
  • Velikonoce jsou svátky jara, proto nemeškejte a vydejte se do přírody a na první jarní vycházky, kde můžete načerpat vitamin D, který vám po zimě chybí.

Tipů na stravování padlo moc, ale pro připomenutí ty základní: místo cukru používejte jiná sladidla (sirupy apod.), místo majonézy a tatarky si vyrobte vlastní dresink z jogurtu nebo tvarohu, bílou mouku nahraďte jinými druhy (špaldová, pohanková, cizrnová, ovesná…), používejte bylinky a směs koření si namíchejte doma.

Čtěte také:   Jak se v zimě správně zahřát?

I přes svátky je důležité dbát na svůj stravovací režim a alespoň časově jej dodržovat. Mezi jídly si pak můžete zobnout něčeho lepšího a dopřát si jednu, dvě skleničky alkoholu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisEmail this to someoneSdílejte prosím!

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Advertisment ad adsense adlogger