Ideální podzimní snídaně? Kaše na sto způsobů!

Venku to pomalu připomíná spíše zimu než podzim a tudíž je třeba začít obměňovat jídelníček. Z ochlazovacích potravin přejít na ty, které zahřejí a budou také plnit obrannou funkci proti virům a bakteriím, kterých je v tuto nepříliš vlídnou dobu opravdu požehnaně. A co je dobré v těchto dnech snídat?

Abyste den začali v klidu a pohodě, není třeba ráno kamkoliv spěchat. Lepší je si budík nastavit o něco dříve a snídani si nachystat tak, jak se líbí vám, a ne tak, jak vám určuje čas. Samozřejmě, že pro někoho to může být velmi obtížné, ale existují i věci, které vám mohou ráno více usnadnit.

Pro správný základ dne je dobré snídat kaše na všechny způsoby, protože zahřejí a hlavně zasytí na téměř celé dopoledne. Ideální je ovesná či pohanková kaše s lehce dušenými jablky, kustovnicí a semínky, které zrovna máte po ruce. Další vhodnou kombinací je jáhlová se švestkami a javorovým sirupem. Fantazii se meze nekladou a jejich příprava má pokaždé stejný postup. Vločky stačí zalít libovolným mlékem, a pokud nemáte vločky, příprava se vám díky vaření o něco prodlouží. Existuje také varianta overnight, čili taková, že své libovolné vločky necháte nasáknout tekutinu přes noc a ráno můžete přidat jen ovoce. Avšak v zimních měsících se tato varianta příliš nevyplatí, protože místo toho, abyste se ráno zahřáli, docílíte opačného efektu.

Instantní kaše nekupujte, neboť obsahují velké množství cukru. Do těch domácích si můžete přidat jakékoliv sladidlo, aniž byste zbytečně používali cukr. Kaší a jejich druhů není nikdy dost, proto si je můžete jakkoliv obměňovat a dochucovat. Spousta lidí preferujte kaše i ve slaných variantách, takže je můžete také vyzkoušet.

Čtěte také:   Sbírejte ostružiny, jsou velmi zdravé!

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.