Ideální podzimní snídaně? Kaše na sto způsobů!

Venku to pomalu připomíná spíše zimu než podzim a tudíž je třeba začít obměňovat jídelníček. Z ochlazovacích potravin přejít na ty, které zahřejí a budou také plnit obrannou funkci proti virům a bakteriím, kterých je v tuto nepříliš vlídnou dobu opravdu požehnaně. A co je dobré v těchto dnech snídat?

Abyste den začali v klidu a pohodě, není třeba ráno kamkoliv spěchat. Lepší je si budík nastavit o něco dříve a snídani si nachystat tak, jak se líbí vám, a ne tak, jak vám určuje čas. Samozřejmě, že pro někoho to může být velmi obtížné, ale existují i věci, které vám mohou ráno více usnadnit.

Pro správný základ dne je dobré snídat kaše na všechny způsoby, protože zahřejí a hlavně zasytí na téměř celé dopoledne. Ideální je ovesná či pohanková kaše s lehce dušenými jablky, kustovnicí a semínky, které zrovna máte po ruce. Další vhodnou kombinací je jáhlová se švestkami a javorovým sirupem. Fantazii se meze nekladou a jejich příprava má pokaždé stejný postup. Vločky stačí zalít libovolným mlékem, a pokud nemáte vločky, příprava se vám díky vaření o něco prodlouží. Existuje také varianta overnight, čili taková, že své libovolné vločky necháte nasáknout tekutinu přes noc a ráno můžete přidat jen ovoce. Avšak v zimních měsících se tato varianta příliš nevyplatí, protože místo toho, abyste se ráno zahřáli, docílíte opačného efektu.

Čtěte také:   I bezlepkové potraviny jsou chutné!

Instantní kaše nekupujte, neboť obsahují velké množství cukru. Do těch domácích si můžete přidat jakékoliv sladidlo, aniž byste zbytečně používali cukr. Kaší a jejich druhů není nikdy dost, proto si je můžete jakkoliv obměňovat a dochucovat. Spousta lidí preferujte kaše i ve slaných variantách, takže je můžete také vyzkoušet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisEmail this to someoneSdílejte prosím!

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Advertisment ad adsense adlogger