Jablkové müsli

Přemýšlíte, co s posledními jablky, které jste posbírali na podzim? Máme pro vás tip, udělejte si domácí müsli! Není nic jednoduššího, než právě domácí müsli. Spousta lidí si myslí, že je příprava obtížná, ale vůbec to tak není. Co na jablkové müsli budete potřebovat?

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 5 malých jablíček (nebo 2 klasické)
  • Oříšky a rozinky dle chuti
  • 1 malá broskev
  • 1 hruška
  • 1 vrchovatá lžíce skořice
  • 4-5 lžic datlového sirupu
  • Rum

Ovesné vločky smíchejte s nasekanými ořechy a skořicí. Broskev a hrušku zbavte slupky, dejte do mixéru společně s trochou vody a rumem. Při mixování vám vznikne pyré, které přelijete do hrnku a přidáte požadované množství datlového sirupu. Pořádně směs smícháte a přilijete k ovesným vločkám. Jablka nakrájejte a také přidejte k vzniklé směsi. Syrové müsli dejte na plech s pečícím papírem a vložte do vyhřáté trouby na 180°C. Pečte 8-9 minut, posléze vytáhněte z trouby a promíchejte, následně pečte dalších 10-12 minut. Až bude müsli hotové, promíchejte a přidejte rozinky. Müsli skladujte v dobře těsnící nádobě.

Jablkové müsli

Čtěte také:   Špagety s "boloňskou" omáčkou

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.