Jak bojovat s častými záněty?

Dnešní článek bude trochu více povídací, hlavně co se týká různých zánětů a podobně. Je jasné, že v těchto časech se všichni chystají na Vánoce, nicméně spousta z nás se rovněž potýká s různými nemocemi. Tyto nemoci nás trápí nejen o svátcích, ale i celoročně. O to víc se jimi zabýváme právě o svátečních chvílích.

Takový zánět dokáže potrápit nejednoho z nás. Co je vlastně příčinou a jak jí předcházet? Zánět je velmi složitá biochemická reakce organismu na poškození, jelikož existuje celá řada zánětlivých onemocnění, není stanovena přesná definice. Důležitá informace pro začátek, někteří z nás jistě ví, že je rozdíl mezi „klasickým“ zánětem a zánětem chronickým. „Klasický“ zánět je důsledek akutní nemoci, netrvá více než týden (v extrémních případech může samozřejmě trvat déle). Kdežto chronický zánět přetrvává týdny a vrací se. Akutní zánět se léčí antibiotiky a většinou léčba zabírá, chronický zánět může být velice zrádný, a proto už na něj antibiotika nezabírají. Tyto chronické záněty mohou rovněž vyústit až v zhoubné rakovinné bujení, tudíž není potřeba nic nechat náhodě.

Lze tedy říci, že záněty jsou nevyhnutelné, avšak můžeme se proti nim bránit správnou životosprávou. Existuje spousta potravin, jež jsou protizánětlivé, například kurkuma, česnek, cibule, rybíz, ostružiny, bazalka, máta, zázvor a tak dále. Dál platí vyhýbat se nadměrné konzumací cukrů (veškeré cukrovinky), špatných tuků, průmyslově zpracovaných potravin. Jíte-li málo zeleniny, můžete patřit do rizikové skupiny postižených chronickými záněty. Co je ovšem známo, že největším pomocníkem při boji se záněty je omega 3 mastná kyselina, kterou naleznete v rybách, oříšcích a semínkách.

Čtěte také:   Bylinky proti nemocem
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisEmail this to someoneSdílejte prosím!

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Advertisment ad adsense adlogger