Jaké potraviny přežijí zimu?

Existují nějaké oblíbené suroviny letošního podzimu? Ano, samozřejmě existují, a nemusíte je jíst jenom na podzim, ale i v zimě! Které potraviny jsou skvělé k zazimování a navíc mají spoustu vitamínů? Všechny rostou na zahradě, ale také si je můžete připravit doma a dát jim trochu jiný rozměr. Zima si zkrátka žádá o to dopřávat si klasické domácí výrobky.

Kysané zelí

Zelí je potravina, kterou už používaly babičky našich babiček. Proč tedy v této tradici nepokračovat? Spousta z vás si kupuje zelí ve sklenici a nedává přednost tomu domácímu, přitom příprava kysaného zelí není nikterak náročná. Stačí vám kmín, sůl a najemno nastrouhané zelí, které naplníte do zavařovaček a nejprve je necháte stát v teple, a pak je přemístíte do chladu.

Červená řepa

Někdo má řepu rád, jiný ne. Červená řepa je rovněž ideální ve spojení se zelím, zkusili jste salát z řepy a zelí? A pokud patříte mezi ty, kterým řepa nechutná, upečte si řepové brownies, kde se vejde velké množství řepy, ale ve výsledku to vůbec nepoznáte. Řepa je bohatá na vitamín C, hořčík a doporučuje se při anémii, zvláště pak šťáva z ní.

Dýně

Letos počasí dýním opravdu přálo, a tak se jich urodilo poměrně velké množství. Co dělat s dýněmi kromě polévek? Dýně je jen lehce nasládlá, takže se hodí téměř do čehokoliv: na pečení dezertů, do kompotů, do zeleninových směsí, nebo jen tak pečená s různými druhy koření.

Čtěte také:   I na klouby existují pomocné potraviny!

Jablka

Ač se to může zdát jako hloupost, dobře uskladněná jablka vydrží klidně celý rok. Jen s nimi musíte zacházet opatrně při sběru a následném uchovávání. Jablka se hodí nejen na svátky, ale jablečný štrúdl potěší zejména děti.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Email this to someone
email
Sdílejte prosím!

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *