Jím víc a hubnu

Jím víc a hubnu, jak je to vůbec možné? A je to vůbec možné? Někteří lidé totiž přijímají stále více potravy, ale stejně jim váha klesá dolů. Je tedy možné, že lze hubnout jídlem? Odpověď je jednoznačná, jídlem opravdu hubnout jde, ale musíte vědět, jak na to. Není to jen o pouhém počítání kalorií, ale také o tom, jestli máte dostatečnou fyzickou aktivitu.

Jím a hubnu          

Je známo, že určité potraviny mají nízkou kalorickou hodnotu. Pokud budete konzumovat pouze tyto potraviny, a nikoliv ve spojení s dalšími, je naprosto jasné, že vaše váha bude klesat. V tomto případě to ale vůbec není chvályhodné. A jaké potraviny to například jsou? Extrudované a pufované výrobky (chlebíčky a jiné takzvané „polystyreny“). Nízkou kalorickou hodnotu mají třeba brokolice či rajčata. Jablka posluhují jako výborné plnidlo, které dopřává pocit sytosti, ale jejich kalorická hodnota není opět nikterak velká. Proto je důležité, abyste tyto potraviny kombinovali. Jednotlivě se na nich přežít opravdu nedá, zvláště když máte fyzicky náročnější práci.

Abyste docílili správného efektu hubnutí – tedy hubnuli tuky, je potřeba přidat příslušnou fyzickou aktivitu a zvolit si správný jídelníček. V tomto momentu je tedy možné využít potraviny, které obsahují méně kalorií, ale ve správném složení s dalšími potravinami.

Není třeba dodávat, že pokud se rozhodnete se svou váhou a postavou něco dělat, musíte kalkulovat s tím, že při začátcích můžete naopak nabrat a až potom začít přebytečná kila shazovat. Je důležité, aby vaše tělo fungovalo tak, jak má, protože to je při redukci váhy naprosto stěžejní. Říká se, že je nejlepší uzdravit duši, pak tělo a pak se připravit na další kroky. Pokud si opravdu nejste jisti, není nic lepšího, než se svěřit do péče expertů, kteří vám vytvoří jídelníček na míru, a vy se budete moci soustředit především na sebe.

Čtěte také:   Skladování potravin

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.