Používáte jablečný ocet?

Máte v kuchyni jablečný ocet? A jak často jej vůbec používáte? Vsadíme se, že moc často ne, a proto je třeba to změnit. Jablečný ocet byl v kuchyni našich prababiček jednou ze základních surovin. Možná právě proto, že byl a je všestranným pomocníkem nejen při úklidu, ale také při péči o celé tělo nejen zevnitř. Jak jablečný ocet vzniká a proč už ho Češi tolik nepoužívají?

Jablečný ocet není v podstatě nic jiného než zkvašená jablečná šťáva. Je jednoduché si jej připravit i doma, ale samozřejmě jsou k dostání v každém supermarketu. Jablečný ocet se perfektně hodí při redukční dietě, neboť stabilizuje hladinu krevního cukru, a tak nebudete mít neustále chuť něco jíst. I díky tomu je dobrým pomocníkem při cukrovce. Jeho další výhody jsou, že eliminuje průchodnost cév a zabraňuje tak případným kardiovaskulárním nemocem.

Na krásu

Jablečný ocet lze použít na vlasy, a to tak, že si vytvoříte masku pouze z vody a octa, kterou můžete používat téměř po každém umytí vlasů. Poměrně stejný postup lze uplatnit i na pleti, použijete pouze vodu a ocet, přičemž získáte emulzi, která perfektně čistí a hydratuje pleť. U tváře ještě zůstaneme a zaměříme se na chrup, tentokrát stačí potírat zuby octem a po určité době používání by se vám zuby měly zesvětlit. Ale s tímto opatrně, protože ocet působí také jako dezinfekce, která se běžně používá při úklidu domácnosti.

Čtěte také:   Jaké bylinky sbírat na jaře?

Jablečný ocet má tu výhodu, že jej lze užívat jak v tabletkách, tak i v klasické tekuté formě. V tekuté formě si ocet můžete namíchat s vodou, pokud vám jeho chuť vadí.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Email this to someone
email
Sdílejte prosím!

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *