Používáte jablečný ocet?

Máte v kuchyni jablečný ocet? A jak často jej vůbec používáte? Vsadíme se, že moc často ne, a proto je třeba to změnit. Jablečný ocet byl v kuchyni našich prababiček jednou ze základních surovin. Možná právě proto, že byl a je všestranným pomocníkem nejen při úklidu, ale také při péči o celé tělo nejen zevnitř. Jak jablečný ocet vzniká a proč už ho Češi tolik nepoužívají?

Jablečný ocet není v podstatě nic jiného než zkvašená jablečná šťáva. Je jednoduché si jej připravit i doma, ale samozřejmě jsou k dostání v každém supermarketu. Jablečný ocet se perfektně hodí při redukční dietě, neboť stabilizuje hladinu krevního cukru, a tak nebudete mít neustále chuť něco jíst. I díky tomu je dobrým pomocníkem při cukrovce. Jeho další výhody jsou, že eliminuje průchodnost cév a zabraňuje tak případným kardiovaskulárním nemocem.

Na krásu

Jablečný ocet lze použít na vlasy, a to tak, že si vytvoříte masku pouze z vody a octa, kterou můžete používat téměř po každém umytí vlasů. Poměrně stejný postup lze uplatnit i na pleti, použijete pouze vodu a ocet, přičemž získáte emulzi, která perfektně čistí a hydratuje pleť. U tváře ještě zůstaneme a zaměříme se na chrup, tentokrát stačí potírat zuby octem a po určité době používání by se vám zuby měly zesvětlit. Ale s tímto opatrně, protože ocet působí také jako dezinfekce, která se běžně používá při úklidu domácnosti.

Čtěte také:   Strava na podzim

Jablečný ocet má tu výhodu, že jej lze užívat jak v tabletkách, tak i v klasické tekuté formě. V tekuté formě si ocet můžete namíchat s vodou, pokud vám jeho chuť vadí.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisEmail this to someoneSdílejte prosím!

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Advertisment ad adsense adlogger