Připravujete se na svátky jara?

Svátky jara přicházejí, jste připraveni? Ne vždy jsou totiž Velikonoce synonymem jara, mnohdy jsou to spíše oslavy zimy a často na Velikonoční pondělí i sněží. Mnoho lidí vnímá tyto svátky pozitivně, a pro křesťany je to největší svátek ze všech. Pro lidi, kteří žijí moderním životem, mohou být Velikonoce důvodem pro změnu.

A jaká změna to má být? S příchodem další části roku se odhodlají ke změně, ať už sebe, nebo tím, že začnou jíst zdravěji. Na velikonoční svátky není třeba se přejídat, stejně jako při všech ostatních příležitostech. Stejně tak lze udělat zdravější varianty klasických pokrmů, které se na Velikonoce většinou podávají. Vlastně to není vůbec složité, stačí malé obměny a rázem vykouzlíte pokrm, který je zdravější a má větší výživovou hodnotu. Existuje pár základních pravidel, kterými byste se měli řídit, pokud chcete svou kuchyni udělat alespoň o kousek zdravější.

A tyto pravidla nemusíte používat jen ve svátky, lepší bude, když se je naučíte používat neustále. Pravidlo číslo jedna zní následovně: Cukr jako takový v kuchyni už nepotřebujete. Dnes se používají sirupy, anebo například cukr kokosový, případně třtinový, ale ten je potřeba pečlivě vybírat, protože ne vždy jsou všechny tak kvalitní, jak se na první pohled zdají. Stejně tak klasickou bílou mouku nechte na výjimečné chvíle, protože i z té celozrnné se dají vykouzlit velmi chutné dezerty. A nemusí to být jen mouka celozrnná, existuje nespočet druhů, které obchody nabízejí, a díky těmto obměnám poznáte nové chutě a stanou se základní potravinou ve vaší domácnosti. Klasickou sůl taky nechte v obchodě a dejte přednost himalájské. Totéž můžete udělat i s dalšími druhy koření, protože domácí koření chutná lépe. S oleji to nepřehánějte a vsaďte na jistotu v podobě panenských olejů, které máte nejraději.

Čtěte také:   Lze připravit klasická česká jídla zdravěji?

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.