Rizoto se šmakounem

Zkoušeli jste někdy šmakouna? Nevíte, jak ho připravit? Já jsem si pro Vás vybrala recept, kde se šmakoun skvěle hodí. Jedná se o zeleninové rizoto a šmakoun má velké množství bílkovin, takže nahradí maso. Rizoto je lehce pikantní a šmakoun mexico se dokonale snoubí s restovanou zeleninou.

Na 3 porce potřebujete:

  • 2 sáčky rýže (já měla parboiled)
  • 1 cibuli
  • 1 a půl bílé papriky
  • Hrst hub
  • Pár sušených rajčat (předem namočit, aby změkly a daly se lépe krájet)
  • Půl mrkve
  • Tři lžíce sterilovaného hrášku
  • Dva plátky šmakouna mexico
  • Sůl
  • Chilli
  • Špetka kari na obarvení rýže

Postup:

Dáme vařit rýži podle návodu. Na pánvi si orestujeme cibuli a postupně přidáváme papriku, houby, sušená rajčata, mrkev nastrouhanou na plátky a hrášek. Přidáme na kostičky nakrájený šmakoun. Osolíme, přidáme chilli. K hotové směsi nasypeme rýži, zasypeme trochou kari a zamícháme. Necháme chvíli prohřát a můžeme podávat. Na hotový pokrm doporučuji přisypat trochu lahůdkového droží, pro milovníky sýrů třeba parmezán.

Rizoto

Znáte i sladkou variantu šmakouna? Je meruňkový, ideální na snídani. Do misky si dejte bílý jogurt, nakrájejte dva plátky šmakouna, přidejte datlový sirup a arašídové máslo, a máte vydatnou a zdravou snídani.

Čtěte také:   Těstovinový salát s krůtím masem a tofu

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.