Skladování potravin

Kupujete si potraviny ve slevách a domníváte se, že je lze snadno uskladnit a mnohdy se vám stane, že dlouho nevydrží? Samozřejmě, že to může být i vinou potraviny, ale také vinou špatného skladování. Víte tedy, jak správně skladovat potraviny? Skladování potravin má přesně stanovená pravidla, která by se měla dodržovat. To, že nemáte sklep, vůbec nevadí, můžete se klidně obejít i bez něj. Jak na to?

Při skladování jde hlavně o to udržet správné aroma, chuť a látky, které potraviny obsahují. Pamatujte, že ne všechny potraviny patří do lednice a stejně tak ne všechny vydrží bez nižších teplot. Důležitým faktorem je také minimální trvanlivost, nebo označení spotřebování do určitého data, které říká, že do té doby je výrobek poživatelný. Rovněž to znamená, že jej můžete použít i po době minimální trvanlivosti, samozřejmě pokud není nijak závadný.

Dnes má dokonce i lednice své rozmístění. Úplně spodní přihrádky patří zelenině, v těch nad nimi by se měly skladovat ryby a maso, a police o patro výš patří sýrům a mléčným výrobkům. Nikdy nekombinujte rozdílné potraviny mezi sebou, neboť jejich mikroorganismy se mohou smíchat a to není nikdy vhodné.

Názory ve skladování určitých druhů potravin se liší, tudíž pro vás máme pouze některé z nich, u kterých víme, že jim tato forma skladování neuškodí. Banány do lednice určitě nepatří, stejně tak jako hrušky či zázvor, které mají tendenci v lednici plesnivět. Bylinky také raději nechte na čerstvém vzduchu a v lednici nechte prostor pro potraviny, které jste nestihli celé spotřebovat, je jedno, jestli to bude pokrm, nebo cuketa či dýně. Ty v lednici vydrží.

Čtěte také:   Zázvor
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisEmail this to someoneSdílejte prosím!

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Advertisment ad adsense adlogger