Špaldový jablečný koláč

Špalda je právem označována jako zdravá náhražka šlechtěné pšenice. Obsahuje vyšší podíl minerálních látek a bílkovin. Je lehce stravitelná a je mnohem méně nebezpečná pro alergické jedince, proto ji tito lidé mohou použít jako náhradu za pšenici. Je charakteristická svou oříškovou příchutí.

zdroj: stock.xchng by Šárka Ševčíková

zdroj: stock.xchng by Šárka Ševčíková

Suroviny

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 6 lžic medu
  • ½ lžičky sody
  • 1 žloutek
  • 500 g strouhaných jablek
  • 100 g nahrubo nasekaných mandlí
  • 200 g ovesných vloček

Postup

Z mouky, sody, másla, tvarohu, 3 lžíce medu a žloutku vypracujeme těsto a vyložíme jím pekáč. Navrch dáme jablka a na jablka směs. Tu vyrobíme tak, že na pánvi nasucho opražíme ovesné vločky, přidáme mandle, trochu vody a 3 lžíce medu. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut při 200 stupňů.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Email this to someone
email
Sdílejte prosím!
Čtěte také:   Tipy na zdravou snídani

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *