Téma: Potraviny a doplňky

Palmový nebo kokosový tuk?

Tuky palmový a kokosový jsou často považovány za škodlivé, ale kokosový olej přece do zdravé výživy patří, tak jak tomu tedy je? Mnozí z nás v tomto tématu tápou, a proto jsou řádky níže právě pro...

Co je to GMO?

Rada od zdravě se stravujících kamarádů a známých zní následovně: GMO potraviny neberte a nechejte ležet v obchodě. Ale co přesně jsou GMO potraviny a je vůbec prokázáno, že jsou zdraví škodlivé, ba nebezpečné? V následujícím...

Máta peprná

Dnešní rostlina (bylinka) je velmi oblíbená zejména v letních drincích a nápojích. Mnozí z vás již tedy ví, že jedná o mátu peprnou. Je to vytrvalá bylina z hluchavkovité čeledi, někteří ji také znají pod názvy pepřová...

Pečeme zdravěji! (část 2.)

V prvním díle o zdravějším pečení jste si přečetli, co dělat s moukou a cukrem. K pečení je však zapotřebí více surovin, čili co dál? Jde to i bez vejce! Vejce skutečně při pečení nepotřebujete, a pokud...

Pečeme zdravěji! (část 1.)

Pečení už nemusí být jen záležitost bílé mouky, klasického cukru, vajec…Jsou mezi námi i tací, kteří mají rádi pečení a nechtějí se ho vzdát ani při zdravějším stravování. I to samozřejmě jde, stačí obměnit...

Co všechno (ne)víme o bramborách?

Už i malé dítě zná takovou základní věc, jako jsou brambory, ale co všechno o ní víme my? V české kuchyni je velmi oblíbená a v restauracích je snad jako nejčastější příloha ve všech možných variantách...

Advertisment ad adsense adlogger