Téma: Potraviny a doplňky

Pečeme zdravěji! (část 2.)

V prvním díle o zdravějším pečení jste si přečetli, co dělat s moukou a cukrem. K pečení je však zapotřebí více surovin, čili co dál? Jde to i bez vejce! Vejce skutečně při pečení nepotřebujete, a pokud...

Pečeme zdravěji! (část 1.)

Pečení už nemusí být jen záležitost bílé mouky, klasického cukru, vajec…Jsou mezi námi i tací, kteří mají rádi pečení a nechtějí se ho vzdát ani při zdravějším stravování. I to samozřejmě jde, stačí obměnit...

Co všechno (ne)víme o bramborách?

Už i malé dítě zná takovou základní věc, jako jsou brambory, ale co všechno o ní víme my? V české kuchyni je velmi oblíbená a v restauracích je snad jako nejčastější příloha ve všech možných variantách...

Jsou ryby opravdu tak zdravé?

Stejně jako všechny potraviny mají svou stinnou stránku, i ryby nejsou vyjímkou. Kdybychom se měli řídit podle všech mouder na internetu, zbylo by nám možná tak breathariánství (živení se pránou z Vesmíru) a to samotné...

Dýňová sezóna začíná!

Ať se nám to líbí nebo ne, podzim pomalu klepe na dveře, neboť srpen je téměř u konce. S nastávajícím chladnějším obdobím přichází i oblíbená dýňová sezóna. Dýně neboli tykev má své kořeny ve Střední...

Rostlinná bílkovina – tofu

Kdo by neznal tofu? Určitě o něm každý z nás alespoň jednou slyšel, díky tomu se také populace dělí na dvě pomyslné skupiny – tofu je super a tofu se nedá jíst. U některých to...