Téma: Potraviny a doplňky

Předčí kvalita kvantitu?

Určitě víte, že není příliš důležité, kolik ovoce a zeleniny sníte, ale odkud pocházejí. Kvalita totiž ve zdravém stravování hraje důležitou roli. Jak a kolik toho sníst, odkud brát potraviny, které jsou vám neznámé...

Mungo klíčky

Zdá se, že jaro klepe na dveře, a tak je třeba začít nechat klíčit první jarní domácí bylinky. Nejen bylinky, ale i rostliny potřebují dobu, kdy vyklíčí a budou schopny žít samostatně v půdě. O...

(Ne)známe výrobky zdravé výživy 2

Tempeh, seitan i klaso jsme vám již představili, co se podívat na něco dalšího? Spousta zdravých výživ nabízí nejrůznější výrobky, které byste v běžných obchodech nekoupili. Co nás zaujalo a co stojí také za povšimnutí?...

Používáte ghí?

Ghí, nebo chcete-li přepuštěné máslo, zná opravdu každý, ale kdo z vás o něm ví něco víc, nebo jej případně používá? Odkud se vzalo a je lepší než obyčejné máslo? Ghí má staletou tradici na...

Brusinky – červený zázrak se jménem

Brusinky zná téměř každý, ale jaká je jejich skutečná síla? Brusinky se řadí mezi ovoce, na které by se v našich zeměpisných podmínkách nemělo zapomínat. Brusinky by se určitě na vašem jídelníčku neměly objevovat jen...

Co dělat s klíčky?

O potravinách, které začnou klíčit se říká, že už nejsou vhodné ke konzumaci. Ty, které nejsou vhodné k jídlu, začnou díky klíčení produkovat nezdravé látky. Je to tak ale se všemi druhy zeleniny, případně ovocem?...

Advertisment ad adsense adlogger