Téma: Potraviny a doplňky

Mungo klíčky

Zdá se, že jaro klepe na dveře, a tak je třeba začít nechat klíčit první jarní domácí bylinky. Nejen bylinky, ale i rostliny potřebují dobu, kdy vyklíčí a budou schopny žít samostatně v půdě. O...

(Ne)známe výrobky zdravé výživy 2

Tempeh, seitan i klaso jsme vám již představili, co se podívat na něco dalšího? Spousta zdravých výživ nabízí nejrůznější výrobky, které byste v běžných obchodech nekoupili. Co nás zaujalo a co stojí také za povšimnutí?...

Používáte ghí?

Ghí, nebo chcete-li přepuštěné máslo, zná opravdu každý, ale kdo z vás o něm ví něco víc, nebo jej případně používá? Odkud se vzalo a je lepší než obyčejné máslo? Ghí má staletou tradici na...

Brusinky – červený zázrak se jménem

Brusinky zná téměř každý, ale jaká je jejich skutečná síla? Brusinky se řadí mezi ovoce, na které by se v našich zeměpisných podmínkách nemělo zapomínat. Brusinky by se určitě na vašem jídelníčku neměly objevovat jen...

Co dělat s klíčky?

O potravinách, které začnou klíčit se říká, že už nejsou vhodné ke konzumaci. Ty, které nejsou vhodné k jídlu, začnou díky klíčení produkovat nezdravé látky. Je to tak ale se všemi druhy zeleniny, případně ovocem?...

Znáte Miso pastu?

Asijská jídla se stále více a více popularizují. Znáte všechny ingredience, které se na dálném východu používají?  Vsadíme se, že určitě ne. Rozhodli jsme se vám tedy představit jednu zajímavou, která japonské kuchyni dodává...

Advertisment ad adsense adlogger