Těstovinový salát s krůtím masem a tofu

Tofu je sójový sýr či tvaroh rostlinného původu, vyrobený ze sójových bobů. Nejrozšířenější je neutrální bílé tofu, které do sebe dokáže přejmout jakékoliv chutě, proto je vhodné ho marinovat.Tofu má vysoký obsah bílkovin a skvěle zastoupí maso. Neobsahuje nasycené mastné kyseliny ani cholesterol a je naopak plný prospěšných nenasycených mastných kyselin a vlákniny.

Jdete do toho?
Pošlete ostatním pro inspiraci fotku tohoto jídla na e-mail info@jezte.cz Děkujeme!

Suroviny

  • 250 kukuřičných těstovin
  • 150 g krůtích prsou
  • 150 g uzeného tofu
  • 1 salátová lučina
  • 300 g nízkotučného bílého jogurtu
  • 500 g rajčat
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 a ½ salátové okurky
  • 4 mrkve
  • 3 barevné papriky
  • 2 bílé papriky
  • Česnek
  • Citronová šťáva

Marináda na maso

  • Olivový olej
  • Bylinková sůl
  • Pepř
  • Grilovací koření bez soli
  • Bazalka

Postup

Krůtí prsa nakrájejte na nudličky, zakápněte olivovým olejem, posypte kořením a promíchejte. Maso nechejte odležet alespoň 2 hodiny v chladničce. Poté maso poduste. Těstoviny uvařte podle návodu. Pokrájejte všechny suroviny na kostičky a přidejte k nim salátovou lučinu. V misce smíchejte jogurt s prolisovaným česnekem a dochuťte citronovou šťávou. K zelenině, tofu a lučině přidejte hotové maso, těstoviny a promíchejte s ochuceným jogurtem. Podávejte vychlazené.

Čtěte také:   Sójové nudličky s houbami

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.