V práci na jídlo nezapomínejte!

Pracovat musíme všichni, proto je třeba dbát i na správnou stravu v práci. Většina lidí tohle neřeší, což je samozřejmě špatně, a pak se potýkají se zdravotními problémy, které by jinak mít nemuseli. Například spousta lidí v práci ani nejí a až s příchodem domů sní doslova všechno, co najdou.

Hlavní je se na práci připravit, klidně „krabičkujte“ již den předem, jídlo v lednici vydrží a ráno si je nezapomeňte vzít s sebou. Administrativní pracovníci to v tomto ohledu mají o něco jednodušší, neboť nemusí dodržovat přesně dané přestávky, a tak si mohou i v průběhu dne dojít pro své svačinky. Manažeři a šéfové mají problém s tím, že často pracují pod tlakem a tráví pracovní dny na cestách, kdy jsou nuceni jíst fast food a jiné nezdravé pokrmy. Samozřejmě i tady si mohou připravit krabičky s jídlem předem a nebýt překvapení, když svůj oběd nebudou stíhat. Obě skupiny lidí s tímto pracovním zaměřením mohou snídat různé kaše (ovesná, jáhlová, rýžová, pohanková…), míchaná vajíčka ať raději vynechají. Svačiny mohou být ovoce a zelenina se semínky či oříšky a na oběd si připravte rybu, různé druhy masa anebo luštěniny. Lidé, kteří nemají problémy s váhou, si de facto mohou dovolit vše, kromě extrémně tučných a smažených jídel.

U lidí, kteří pracují fyzicky, by mělo do jídelníčku zahrnuto více bílkovin, tudíž zde se hodí vajíčka k snídani, spousta oříšků a semínek na svačinu a vydatný oběd především jako zdroj sacharidů a bílkovin, samozřejmě nezapomínejte na zeleninu. I když se zdá, že u některých povolání je nemožné se stravovat zdravě, zase tak složité to není. Opět záleží jen vás, kolik úsilí do své stravy vložíte.

Čtěte také:   Lze připravit klasická česká jídla zdravěji?

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.