V práci na jídlo nezapomínejte!

Pracovat musíme všichni, proto je třeba dbát i na správnou stravu v práci. Většina lidí tohle neřeší, což je samozřejmě špatně, a pak se potýkají se zdravotními problémy, které by jinak mít nemuseli. Například spousta lidí v práci ani nejí a až s příchodem domů sní doslova všechno, co najdou.

Hlavní je se na práci připravit, klidně „krabičkujte“ již den předem, jídlo v lednici vydrží a ráno si je nezapomeňte vzít s sebou. Administrativní pracovníci to v tomto ohledu mají o něco jednodušší, neboť nemusí dodržovat přesně dané přestávky, a tak si mohou i v průběhu dne dojít pro své svačinky. Manažeři a šéfové mají problém s tím, že často pracují pod tlakem a tráví pracovní dny na cestách, kdy jsou nuceni jíst fast food a jiné nezdravé pokrmy. Samozřejmě i tady si mohou připravit krabičky s jídlem předem a nebýt překvapení, když svůj oběd nebudou stíhat. Obě skupiny lidí s tímto pracovním zaměřením mohou snídat různé kaše (ovesná, jáhlová, rýžová, pohanková…), míchaná vajíčka ať raději vynechají. Svačiny mohou být ovoce a zelenina se semínky či oříšky a na oběd si připravte rybu, různé druhy masa anebo luštěniny. Lidé, kteří nemají problémy s váhou, si de facto mohou dovolit vše, kromě extrémně tučných a smažených jídel.

U lidí, kteří pracují fyzicky, by mělo do jídelníčku zahrnuto více bílkovin, tudíž zde se hodí vajíčka k snídani, spousta oříšků a semínek na svačinu a vydatný oběd především jako zdroj sacharidů a bílkovin, samozřejmě nezapomínejte na zeleninu. I když se zdá, že u některých povolání je nemožné se stravovat zdravě, zase tak složité to není. Opět záleží jen vás, kolik úsilí do své stravy vložíte.

Čtěte také:   Stravujete se v práci pravidelně?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Email this to someone
email
Sdílejte prosím!

Mohlo by vás zajímat...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *