Vánoční suroviny nemusí být jen nezdravé!

Ještě předtím než vánoční hody započnou, je třeba se naladit a připravit. Spousta lidí má starosti z toho, že přes svátky přibere, ale je důležité zmínit to, že ne všechny suroviny jsou nezdravé. Na řadu právě přichází jejich nezdravá úprava, která má za následek kila navíc. A jaké suroviny jsou tedy zdravé?

Ryby

Všichni ti, kteří maso nejí, mohou namítat, že jezení ryb na Vánoce je neetické, avšak rybí omega 3 mastné kyseliny jsou velmi prospěšné. Ale i vegetariáni a vegani vědí, že tyto tuky naleznou nejen v rybách.

Sušené ovoce

Sušené ovoce je ideální, když vás honí mlsná, ale jaké je sušené ovoce, které se prodává před Vánoci? Sušené ovoce, které najdete v běžných supermarketech je proslazované, což znamená, že je plné cukru. Hledejte takové, které je pouze sušené a nebojte si za kvalitu připlatit, zrovna u sušeného ovoce se to vyplatí. Dávejte si pozor zejména na meruňky, švestky nebo třešně.

Oříšky

Oříšky jsou bohaté na ty správné tuky, které lidské tělo potřebuje, a mimo jiné obsahují také minerály, které jsou pro člověka rovněž nepostradatelné. Ale na svátečních oříšcích je mínus to, že jsou často obaleny v čokoládě či v cukru, což z nich dělá velkou kalorickou bombu. Proto volte raději klasické oříšky, a pokud těm sladkým neodoláte, alespoň je namíchejte s těmi neochucenými.

Jednoduše řečeno, spousta věcí na vánočních svátcích je zdravá, nicméně jejich úpravou se jejich kvalita znehodnocuje. Nejhorší je samozřejmě smažení, ale pokud je to pro vás spíše výjimečná záležitost, neváhejte a tyto úpravy využijte. Nezapomeňte, že svátky jsou hlavně o tom potkat rodinu a odpočinout si o každodenní rutiny.

Čtěte také:   Vánoční svátky se kvapem blíží!

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.