Kuskus s hlávkovým salátem
Je čas na další jarní recept! Sezóna hlávkových salátů právě začíná, takže část zeleninové přílohy je víceméně jasná. Hlávkový salát je často podáván v klasické octové zálivce s kapkou citronové šťávy, ale doporučuji také vyzkoušet variantu zakápnutou balsamicem spolu s cherry rajčátky a kukuřicí. V tomto receptu jsem se ale přiklonila k oné klasické variantě.
Na zálivku potřebujeme (záměrně neuvádím množství, každý jistě má poměry do zálivky jiné):
- Vodu
- Sůl
- Cukr
- Ocet
- Citronovou šťávu
- Špetku pepře
K přípravě kuskusu budeme potřebovat:
- Kuskus
- Vodu společně s trochou bio zeleninového bujónu (k zakoupení ve zdravých výživách)
- Libovolnou zeleninu (na obrázku jsem použila na základ zezlátlou cibulku, pak orestovanou bílou papriku a na závěr okurku)
- Kari
Vodu povaříme s bujónem, pak přidáme kuskus a necháme deset minut odstát na teplé plotýnce, aby nasál vodu. Mezitím si orestujeme cibulku s paprikou. Jakmile je kuskus hotový, přidáme ho k cibulce s paprikou, poprášíme kari, přidáme okurku, promícháme a můžeme podávat společně s hlávkovým salátem.