Rajčatová omáčka s červenou čočkou
Přináším opět jednoduchý a chutný recept na omáčku, kterou můžete kombinovat jak s rýží, tak s těstovinami, případně s čímkoliv jiným (fantazii se meze nekladou!). Rajčatová omáčka s červenou čočku perfektně zastupuje bílkoviny i sacharidy, takže máte super komplexní jídlo.
Na omáčku potřebujete:
- Rajčatový protlak (kečup ne!)
- Červenou čočku (množství od oka)
- Cibuli
- Pár stroužků česneku
- Bazalku
- Oregano
- Pepř
- Sůl
Necháme si rozpálit olej, na něm dozlatova orestujeme cibuli, poté přidáme česnek a necháme provonět. Když máme základ hotový, přidáme protlak (v létě často do omáčky přidávám čerstvá rajčata a nechám je provařit společně s omáčkou), trochu vody a za stálého míchání vaříme. Po chvilce vaření přidáme uvařenou červenou čočku (máte-li loupanou, před vařením ji nemusíte namáčet). A vaříme do zhoustnutí, dochutíme a můžeme podávat se zvolenou přílohou. Na obrázku je omáčka s rýží.