Sladké jáhly se sušenými švestkami

Jáhly se skvěle hodí pro hubnutí, protože obsahují velké množství vlákniny. Ta má příznivý účinek na správné fungování střev. Sacharidy v nich obsažené se pomalu uvolňují do těla, což má za následek to, že máte po celý den energii a neukládá se vám do podkožního tuku. Jáhly jsou bohaté na zinek, železo, draslík a hořčík. Jsou vhodné i pro diabetiky, protože mají nízký glykemický index.

zdroj: stock.xchng by Andrea Kratzenberg

zdroj: stock.xchng by Andrea Kratzenberg

Suroviny

  • 250 g jáhel
  • 250 g sušených švestek
  • 1 vanilkový cukr
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 banán
  • kousek másla
  • mléko
  • skořice
  • špetka soli

Postup

Jáhly spaříme horkou vodou a poté je propláchneme studenou. Švestky pokrájíme na malé kousky, povaříme s trochou vody, nasypeme jáhly, zalijeme mlékem, přidáme skořici, vanilkový cukr, sůl, citronovou šťávu a za občasného míchání vaříme doměkka. Podle potřeby doléváme mléko. Podáváme s banánem.

Čtěte také:   Mugcake s karobem

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *