Sladké jáhly se sušenými švestkami
Jáhly se skvěle hodí pro hubnutí, protože obsahují velké množství vlákniny. Ta má příznivý účinek na správné fungování střev. Sacharidy v nich obsažené se pomalu uvolňují do těla, což má za následek to, že máte po celý den energii a neukládá se vám do podkožního tuku. Jáhly jsou bohaté na zinek, železo, draslík a hořčík. Jsou vhodné i pro diabetiky, protože mají nízký glykemický index.
Suroviny
- 250 g jáhel
- 250 g sušených švestek
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z ½ citronu
- 1 banán
- kousek másla
- mléko
- skořice
- špetka soli
Postup
Jáhly spaříme horkou vodou a poté je propláchneme studenou. Švestky pokrájíme na malé kousky, povaříme s trochou vody, nasypeme jáhly, zalijeme mlékem, přidáme skořici, vanilkový cukr, sůl, citronovou šťávu a za občasného míchání vaříme doměkka. Podle potřeby doléváme mléko. Podáváme s banánem.