Sójové nudličky s houbami

Pro příznivce sóji je tento recept jako dělaný. Na chvíli jsme upustili od lokálních surovin a uvařili si rychlovku, která skvělé chutná a zasytí ve dnech, kdy je potřeba. K tomuto receptu není potřeba žádných speciálních přísad, vše snad najdete doma.

Na 1 porci potřebujeme:

  • 3 hrsti sójových nudliček
  • Velkou hrst hub
  • Dvě malé cibulky
  • Půlku papriky
  • Malou hrst hrášku
  • Grilovací koření
  • Shoyu (zdravá sójová omáčka, je k dostání v téměř všech zdravých výživách)
  • Kukuřičný škrob

Postup je snadný. Nudličky si uvaříme podle návodu (10 až 15 minut) a necháme okapat, poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a přihodíme papriku společně s houbami. Necháme restovat do částečného změknutí, přidáme nudličky, hrášek a podlijeme jednou lžící shoyu. Počkáme, až se spojí chutě a poté do vody přidáme trochu kukuřičného škrobu s grilovacím kořením, rozmícháme a přilijeme ke směsi. Chvíli povaříme a můžeme podávat.

Na fotce jsou nudličky s rýží, rozhodně neváhejte vyzkoušet třeba pečené brambory. Ty houby také skvěle doplňují.

Sójové nudličky

Čtěte také:   Znáte Miso pastu?

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *