Sójové nudličky s houbami
Pro příznivce sóji je tento recept jako dělaný. Na chvíli jsme upustili od lokálních surovin a uvařili si rychlovku, která skvělé chutná a zasytí ve dnech, kdy je potřeba. K tomuto receptu není potřeba žádných speciálních přísad, vše snad najdete doma.
Na 1 porci potřebujeme:
- 3 hrsti sójových nudliček
- Velkou hrst hub
- Dvě malé cibulky
- Půlku papriky
- Malou hrst hrášku
- Grilovací koření
- Shoyu (zdravá sójová omáčka, je k dostání v téměř všech zdravých výživách)
- Kukuřičný škrob
Postup je snadný. Nudličky si uvaříme podle návodu (10 až 15 minut) a necháme okapat, poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a přihodíme papriku společně s houbami. Necháme restovat do částečného změknutí, přidáme nudličky, hrášek a podlijeme jednou lžící shoyu. Počkáme, až se spojí chutě a poté do vody přidáme trochu kukuřičného škrobu s grilovacím kořením, rozmícháme a přilijeme ke směsi. Chvíli povaříme a můžeme podávat.
Na fotce jsou nudličky s rýží, rozhodně neváhejte vyzkoušet třeba pečené brambory. Ty houby také skvěle doplňují.