Špagety s „boloňskou“ omáčkou
Proč „boloňská“? Je to jednoduché, originální receptura totiž obsahuje maso, tato je bez masa a dokonce veganská. Recept, nad kterým i nejedno srdce masojedlíků zaplesá. Je možné, že masojedlíci nepoznají, že se nejedná o maso! Výsledek je totiž natolik výborný a podobný mletému masu, že není třeba cokoliv přidávat.
Na 2 porce potřebujete:
- 40 gramů sójového granulátu
- 1 rajčatový protlak (115 gramů, malá plechovka)
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- Olivový olej
- Pepř
- Chilli
- Sůl
- Oregano
- Bazalku
Báječná rychlovka, jako první povaříte 15 minut ve vodě sójový granulát (nemusíte přidávat koření, protlak jej ochutí dostatečně). Po uvaření nezapomeňte z granulátu vymačkat přebytečnou vodu. Nyní můžete na oleji zesklovatět cibuli, až se tak stane, přihoďte na drobné kousky nakrájený česnek. Restujte, dokud česnek nezavoní. Potom přidejte uvařený granulát, promíchejte a vyklopte do směsi rajčatový protlak, přilijte cca 2 dcl vody a vařte do té doby, než se voda vypaří. Jakmile máte hotovo, dochuťte chilli, pepřem, solí a bylinkami. Doporučuji podávat s celozrnnými špagetami, ty dostanete i v běžných supermarketech.