Grilujeme podruhé!

I když téma grilování již zde tuto sezonu padlo, stále je co dolaďovat a vylepšovat. A co víc, dobrých rad není nikdy dost! Tento článek bude volně navazovat na onen předchozí, kde jsme si ujasnili, co a jak je dobré grilovat. V tomto článku bychom měli jít více „do hloubky“, upřesnit si klasická fakta.

Že jde grilovat téměř všechna zelenina už víme, v případě zeleniny totiž nemusíme stát dlouho u regálů a vybírat, jakou část si vezmeme s sebou. To maso potřebuje mnohem větší pozornost a péči. Na grilování a i na jakoukoliv další úpravu volte jen ty nejkvalitnější druhy. Důležité je maso také vydělat včas z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Zapomeňte na klasické naklepávání, mohou se tím narušit vlákna, a tak by maso bylo velmi tuhé. Když budete maso otáčet, nezapomeňte na kleště, vidličku si nechte až na samotné ochutnávání. Jakmile máte maso hotové, nechte jej ještě pár minut odležet, šťáva ze středu se rozprostře do celého kousku.

Protože málokterá rodina griluje maso na ohni, je třeba se poohlédnout i po kvalitním grilu. Kontaktní grily se na venkovní přípravu moc nehodí, ale pokud chcete grilovat zdravěji, určitě volte elektrické, které mají odkapávací nádobu na omastek. Jste-li fanoušky klasických grilů, čekají na vás ty na dřevěné uhlí. A po jaké značce sáhnout? Zkuste grily Weber, nabízí nejen grily, ale i rozmanité příslušenství a každý si přijde na své. Na těchto grilech nemusíte připravovat jen maso, ale i ryby a zeleninu. I dezerty nejsou vyjímkou, co třeba zahřešit a zkusit čokoládové dortíčky?

Čtěte také:   Jak zpracovat mrkev

Grilování není jen o jídle, patří k tomu také posezení s rodinou, přáteli a vychutnávání letní atmosféry.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *