Čína ze sójových nudliček

Sójové maso je dehydratovaný produkt, který se vyrábí v podobě granulí nebo se lisuje do různých tvarů. Tato potravina je vhodná do jídelníčků racionální výživy.

zdroj: stock.xchng by Luiz Baltar

zdroj: stock.xchng by Luiz Baltar

Ceněna je pro svůj vysoký obsah bílkovin a vlákniny, nízký obsah tuku a malou energetickou hodnotu. Obsahuje vitamíny A, B a E a z minerálních látek vápník, fosfor a železo. Sója je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Suroviny

  • 100 h sójových nudliček
  • 100 g fazolových lusků
  • 3 papriky
  • ½ pórku
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 1 lžička shoyu omáčky
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička koření na čínu

Postup

Ve vodě uvařte sójové nudličky, sceďte je a pokrájejte. Mezitím si na másle osmažte cibulku dozlatova a přidejte již uvařené sójové maso. Přidejte kořenící směs, kari koření, papriky, fazolové lusky, pórek a hořčici. Podlijte mírně vodou a duste pod pokličkou do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, zahustěte směs bramborovým škrobem. Je-li potřeba, přilijte ještě vodu. Dochuťte shoyu omáčkou a pár minut ještě povařte. Podávejte s celozrnnou rýží.

Čtěte také:   Špagety s brokolicí a sýrem Cottage

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *