Čína ze sójových nudliček
Sójové maso je dehydratovaný produkt, který se vyrábí v podobě granulí nebo se lisuje do různých tvarů. Tato potravina je vhodná do jídelníčků racionální výživy.
Ceněna je pro svůj vysoký obsah bílkovin a vlákniny, nízký obsah tuku a malou energetickou hodnotu. Obsahuje vitamíny A, B a E a z minerálních látek vápník, fosfor a železo. Sója je vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Suroviny
- 100 h sójových nudliček
- 100 g fazolových lusků
- 3 papriky
- ½ pórku
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička bramborového škrobu
- 1 lžička shoyu omáčky
- 1 lžička másla
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička koření na čínu
Postup
Ve vodě uvařte sójové nudličky, sceďte je a pokrájejte. Mezitím si na másle osmažte cibulku dozlatova a přidejte již uvařené sójové maso. Přidejte kořenící směs, kari koření, papriky, fazolové lusky, pórek a hořčici. Podlijte mírně vodou a duste pod pokličkou do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, zahustěte směs bramborovým škrobem. Je-li potřeba, přilijte ještě vodu. Dochuťte shoyu omáčkou a pár minut ještě povařte. Podávejte s celozrnnou rýží.