Výkyvy nálad – co je způsobuje?
Víte o někom, nebo máte ve svém okolí někoho, kdo trpí náladovostí? Někdy je přecitlivělý, jindy výbušný, po chvilce jako „beránek“. S těmito typy lidí není snadné vycházet, jde především o to, abyste jejich chování předvídali. V lepších případech se můžete snažit je usměrňovat, či být jinak nápomocní. Tyto výkyvy nálad můžou být způsobeny špatným stravováním, každopádně my vždy věříme tomu, že náladu ovlivňuje celkový postoj k životu a vy ji tak můžete lépe kočírovat.
Pokud jsou lidé agresivní a vzteklí, na vině je spousta cukru a tuků, které nejsou zdravé a zatěžují organismus. Ruku v ruce s agresí jde také nevyzpytatelná výbušnost, s níž musíme rovněž počítat. Za tyto emoce mohou různé druhy potravin, jako například cibule, česnek, pepř anebo smažená jídla. Odborníci jsou toho názoru, že právě extrémně temperamentní lidé by výše zmíněné potraviny neměli konzumovat ve velké míře.
Dalším typem jsou extrémně pasivní lidé, s jejichž názory se valná většina populace neztotožňuje, neboť šíří negativní myšlenky svými úsudky. Rizikové potraviny jsou následující – tavené sýry, červené maso a opět smažená jídla.
Samozřejmě, že náladovost je způsobena chemickými reakcemi v našem těle, nicméně při správné životosprávně a hlavně kladnému přístupu k životu lze tyto reakce zmírnit. „Postižení“ jedinci by se měli zaměřit více na sebe a pak na své okolí. To znamená, jak škodí sobě a svým blízkým. Je jasné, že je to běh na dlouhou trať, ale pokud neodstoupí z předem daných cílů, přinese to výsledky. Při dalším rozčílení se budou více kontrolovat a snažit se chovat přiměřeně v dané situaci.