Téma: Potraviny a doplňky

Čím správně dochutit jídlo?

V jednotlivých článcích se vždy objeví zmínka o nějaké rostlině, která skvěle dochutí pokrm. Rozhodla jsem se tedy, že se pokusím sepsat všechny, které jsou nejen zdravé, ale lepší než jakákoliv jiná umělá dochucovadla. Sůl...

Jíte česnek?

Česnek zná opravdu každý a mnoho z nás ho má ve svém jídelníčku. A ten, kdo ne, dělá velikou chybu. Není totiž lepšího přírodního léku, který si můžeme vypěstovat doma! Ti, jež mají zahrádku před...

Rostlinné mléko – ano nebo ne?

Stále častěji se objevuje místo kravského mléka mléko rostlinné. Spousta lidí také tvrdí, že kravské nebo třeba kozí mléko je pro nás nevhodné, ať je to jakkoliv chce, každý z nás si najde to, co...

Amalaki

Amalaki, také známé pod jménem Indický angrešt, se po dlouhá staletí používá v ajurvédském lékařství pro celkovou regeneraci organismu a dlouhověkost. Posiluje tedy nejen tělo, ale i mysl. Amalaki jsou plody stromu, který roste v podhorských...

Lucuma

Slyšeli jste už o ovoci jménem lucuma? Je také přezdíváno jako zlato Inků. Vnějším vzhledem i velikostí připomíná avokádo a uvnitř vypadá jako dýně. Tento sladký zázrak pochází z Andského pobřeží v Peru a roste až...

Avokádo

Proč zrovna avokádo? To se dozvíte v následujícím článku. Mnoho lidí avokádo odmítá už z principu, ale neví, o co přichází. Je pravda, že avokádo má svou typickou chuť, ale při správné přípravě si ho již...

Advertisment ad adsense adlogger