Jahodovo banánová zmrzlina

Na osvěžení v horkých dnech není nic lepšího než zmrzlina. A jaká zmrzlina je nejlepší? No přece ta domácí! Tato je jen z jahod a banánu. Kombinovat ovšem lze úplně jakkoliv s tím, že základem zůstane banán.

Na jednu porci tedy potřebujete:

  • 1 banán
  • Malou hrst jahod

Jahody už také zrají, takže volte ty ze zahrádky. Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dejte jej do plastové krabičky zamrazit alespoň na dvě hodiny. Po hodině přihoďte do krabičky jahody a opět dejte mrazit. Po dvou hodinách zmrzlé ovoce rozmixujte, můžete přidat vanilkové aroma. A máte skvělou domácí zmrzlinu bez éček a cukru, která nedá téměř žádnou práci. Při servírování můžete zmrzlinu posypat hoblinkami hořké čokolády nebo třeba oříšky. Je to jen na vás.

Zmrzlina

Stejně tak si můžete udělat i nanuk. Ovoce před zmrazením rozmixujte, dejte do nádoby a máte hotovo.

Čtěte také:   Cuketové špagety

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.