Rajčatová omáčka s červenou čočkou

Přináším opět jednoduchý a chutný recept na omáčku, kterou můžete kombinovat jak s rýží, tak s těstovinami, případně s čímkoliv jiným (fantazii se meze nekladou!). Rajčatová omáčka s červenou čočku perfektně zastupuje bílkoviny i sacharidy, takže máte super komplexní jídlo.

Na omáčku potřebujete:

  • Rajčatový protlak (kečup ne!)
  • Červenou čočku (množství od oka)
  • Cibuli
  • Pár stroužků česneku
  • Bazalku
  • Oregano
  • Pepř
  • Sůl

Rýže+omáčka

Necháme si rozpálit olej, na něm dozlatova orestujeme cibuli, poté přidáme česnek a necháme provonět. Když máme základ hotový, přidáme protlak (v létě často do omáčky přidávám čerstvá rajčata a nechám je provařit společně s omáčkou), trochu vody a za stálého míchání vaříme. Po chvilce vaření přidáme uvařenou červenou čočku (máte-li loupanou, před vařením ji nemusíte namáčet). A vaříme do zhoustnutí, dochutíme a můžeme podávat se zvolenou přílohou. Na obrázku je omáčka s rýží.

Čtěte také:   Cuketová buchta

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.