Omáčka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je jedinečná pro své účinky na lidské zdraví. Posiluje imunitu organismu a má pozitivní vliv na infekce a záněty. Zlepšuje krevní tlak, stav cévního systému a peristaltiku střev. Zmírňuje alergie, regeneruje organismus a snižuje cholesterol.

Suroviny na omáčku z hlívy ústřičné

  • Hlíva ústřičná2 trsy hlívy ústřičné
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Kukuřičná mouka na zahuštění
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 špetka pepře
  • Sůl dle chuti
  • Plátek másla

Postup

Rozpusťte v hrnci máslo a orestujte na něm pokrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev. Po chvíli přidejte pokrájenou hlívu, zasypte ji sladkou paprikou a kmínem, podlijte trochou vody a duste, dokud hlíva nezměkne. Poté doplňte tekutinu horkou vodou a zahustěte kukuřičnou moukou. Dochuťte pepřem, solí a na závěr přidejte prolisovaný česnek. Omáčku podávejte s bramborovými knedlíčky nebo celozrnnou rýží.

Čtěte také:   Rizoto se šmakounem

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.