Kuskus s červenou čočkou
Po delší době Vám opět přinášíme recept. Tentokrát na variaci kuskusu s červenou čočku. Tento jednoduchý recept zasytí, a pokud doma máte děti, které nemají rády luštěniny, do tohoto receptu jsme propašovali právě červenou čočku, která je okem neviditelná a na chuti jí také nepoznáte. Pro děti můžete samozřejmě zvolit i jiné suroviny, jde pouze o tip, jak dětem zamaskovat zdraví prospěšnou čočku.
Na dvě porce potřebujete:
- 1 hrníček kuskusu (v receptu je použit celozrnný)
- ¼ hrníčku červené čočky
- 2 hrsti žampionů
- 5 kusů sušených rajčat
- Půlka cibule
- Půlka bílé papriky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kukuřice
- Sůl
- Kari
- Olivový olej
- Špetku zeleninového bujónu pro uvaření kuskusu
Postup: Červenou čočku si uvaříme předem a necháme bokem (nezapomeňte, že loupaná červená čočka se nemusí namáčet a vaří se opravdu chvíli). Kuskus uvařte podle návodu spolu se zeleninovým bujónem. Na olivovém oleji orestujeme cibuli s paprikou, přidáme česnek a počkáme, než se rozvoní. Poté přidáme žampiony, sušená rajčata, kukuřici a necháme dusit. Po chvíli přisypeme čočku, promícháme, necháme spojit chutě a na závěr vmícháme kuskus. Dochutíme solí, kari a můžeme podávat.