Ovesná kaše s pohankou
Ovesnou kaši a kaše na všechny způsoby jistě znáte. Mezi mé favority patří právě klasická ovesná a pohanková. Proto jsem se rozhodla se s vámi podělit o tento snídaňový recept, který zahrnuje tuky, sacharidy i bílkoviny, kombinuji ovesné vločky s pohankovými, obě dvě jsou k dostání ve zdravých výživách. Příprava kaše má mnoho způsobů, já si oblíbila rychlé vaření v retro kastrůlku.
Na přípravu jedné porce budeme potřebovat:
- 3 lžíce jemně mletých ovesných vloček
- 2,5 lžíce pohankových vloček
- 2 čajové lžičky karobu
- 1 banán
- malou hrst libovolných oříšků (já měla lískové)
- malou hrst libovolných semínek (já použila slunečnicové)
- 250 ml rostlinného mléka (v mém případě rýžové)
Postup je opravdu nesmírně jednoduchý. Do kastrůlku si nasypeme oba dva druhy vloček (pokud chceme, přidáme karob) a zalijeme mlékem, přivedeme k varu, chvíli promícháváme a odstavíme (zdá-li se vám kaše hustá, klidně přidejte tekutiny). Mezitím si nakrájíme banán, přidáme ho společně s oříšky a semínky do kaše a můžeme podávat.