Rizoto s pórkem a zakysanou smetanou

Pórek je bohatý na draslík, vápník, fosfor, chlór a síru. Obsahuje také mnoho vitaminu B a C. Do svého jídelníčku si jej zařaďte v rámci očisti těla, protože podporuje vylučování trávicích šťáv a činnost slinivky břišní.

zdroj: stock.xchng by Bev Lloyd-Roberts

zdroj: stock.xchng by Bev Lloyd-Roberts

Čistí krev a povzbuzuje svalovou činnost, která může být zatížena kyselinou močovou. Pomáhá při léčbě revma, posiluje cévní soustavu a snižuje cholesterol. Účinně bojuje proti infekcím a má protikvasinkové účinky.

Suroviny

  • 1 ½ hrníčku rýže
  • 3 hrníčky vody
  • 1 menší pórek
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g mraženého hrášku
  • 150 g mražené kukuřice
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička kari koření
  • Sůl

Postup

Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě. Na másle opečeme na kousky pokrájený pórek, přidáme kukuřici, hrášek, osolíme a necháme chvíli povařit. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, kari koření, promícháme a po pár minutách vaření přisypeme uvařenou rýži.

Čtěte také:   Květákové placičky

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.