Perníková kaše

Je známo, že skořice je prohřívací koření, proto jsme si pro vás připravili další recept. Opět kaši, tentokrát ale ovesnou s rýžovými vločkami navíc. Škoda, že nemůžete cítit tu vůni! Při přípravě jsme totiž použili perníkové koření, které dům zahrne nastávající vánoční atmosférou. Je až neuvěřitelné, že pár ingrediencí dokáže zpříjemnit pochmurná listopadová rána.

Na jednu porci kaše potřebujete:

  • 3 vrchovaté lžíce ovesných vloček (nejlépe jemně mletých)
  • 2 lžíce rýžových vloček
  • Rostlinné mléko (od oka, záleží, jak chcete mít kaši hustou)
  • Čtvrt lžičky perníkového koření

Na dozdobení můžete použít:

  • Jablka, která se snoubí s kořením
  • Vlašské ořechy
  • Slunečnicová semínka
  • Kustovnici čínskou (Goji)

Postup je triviální, smícháme vločky, přilijeme mléko a přivedeme k varu. Kaši vaříme do požadované konzistence. Až je kaše hotová, přidáme do ní koření a promícháme, nyní už ji můžete dozdobit podle fantazie. Na fotce vidíte výše uvedené přísady.

Perníková kaše

Čtěte také:   Co kupovat (aneb jak na to!)

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.