Pohanková kaše s jablky
Máte rádi sladké obědy, nebo jste příznivci tzv. brunch pokrmů, které spojují snídani s obědem? Pro vás jsme připravili další recept, jež je přirozeně bezlepkový, neboť se jedná o pohankovou kaši. I zde se často objevují záporné připomínky, že pohanka lidem nechutná. Stále záleží na tom, jestli jste na její chuť zvyklí, či si teprve zvykáte, protože má specifickou chuť. Také pomáhá pohanku před vařením namočit do mléka (ať už rostlinného nebo živočišného), natáhne chuť mléka a zkrátí se doba vaření.
Na tři porce potřebujete:
- 1 hrnek pohanky lámanky
- 2 hrnky libovolného mléka (při vaření pohanka houstne, takže počítejte s tím, že tekutiny budete muset přidat)
Jablková směs
- Libovolný počet nahrubo nastrouhaných jablek
- Skořice
- Rozinky
- Vlašské ořechy
Pohanku si tedy předem namočte. Po namočení se vaří cca 20 minut, jednoduše musí být měkká. Pokud se vám kaše bude zdát moc hustá, přidejte mléko, opět záleží na vašich preferencích. Jablka si nastrouhejte, ořechy pomelte a smíchejte se skořicí a lehce poduste. Máte-li kaši i jablka hotové, můžete podávat, doporučujeme osladit libovolným sirupem, na fotce je javorový.