Špagety s „boloňskou“ omáčkou

Proč „boloňská“? Je to jednoduché, originální receptura totiž obsahuje maso, tato je bez masa a dokonce veganská. Recept, nad kterým i nejedno srdce masojedlíků zaplesá. Je možné, že masojedlíci nepoznají, že se nejedná o maso! Výsledek je totiž natolik výborný a podobný mletému masu, že není třeba cokoliv přidávat.

Na 2 porce potřebujete:

  • 40 gramů sójového granulátu
  • 1 rajčatový protlak (115 gramů, malá plechovka)
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Chilli
  • Sůl
  • Oregano
  • Bazalku

Špagety s omáčkou

Báječná rychlovka, jako první povaříte 15 minut ve vodě sójový granulát (nemusíte přidávat koření, protlak jej ochutí dostatečně). Po uvaření nezapomeňte z granulátu vymačkat přebytečnou vodu. Nyní můžete na oleji zesklovatět cibuli, až se tak stane, přihoďte na drobné kousky nakrájený česnek. Restujte, dokud česnek nezavoní. Potom přidejte uvařený granulát, promíchejte a vyklopte do směsi rajčatový protlak, přilijte cca 2 dcl vody a vařte do té doby, než se voda vypaří. Jakmile máte hotovo, dochuťte chilli, pepřem, solí a bylinkami. Doporučuji podávat s celozrnnými špagetami, ty dostanete i v běžných supermarketech.

Čtěte také:   Rajčatová omáčka s červenou čočkou

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.