Tagged: máslo

Používáte ghí?

Ghí, nebo chcete-li přepuštěné máslo, zná opravdu každý, ale kdo z vás o něm ví něco víc, nebo jej případně používá? Odkud se vzalo a je lepší než obyčejné máslo? Ghí má staletou tradici na...

Není máslo jako máslo

Určitě víte, že není máslo jako máslo, zvlášť jedná-li se o margaríny a různá másla na našem trhu. Tradiční máslo se vyrábí již po staletí, kdežto margaríny se začaly vyrábět ve válce, aby posloužily...

Arašídové máslo

Odkud se tato potravina vzala a proč je u nás stále víc a víc populárnější? Zdánlivě obyčejná potravina může váš pokrm oživit a přidat mu šmrnc. O jakou potravinu se jedná? Podzemnice olejná, neboli...

Pečeme zdravěji! (část 2.)

V prvním díle o zdravějším pečení jste si přečetli, co dělat s moukou a cukrem. K pečení je však zapotřebí více surovin, čili co dál? Jde to i bez vejce! Vejce skutečně při pečení nepotřebujete, a pokud...