Ráno začněte v klidu a pohodě, má to své důvody!

Znáte rčení: ráno dělá den? Proč začínat ráno v pohodě a bez stresu? Češi nestíhají snídat a začít v klidu svůj pracovní den. Většina z nich totiž ráno vstává tak, aby stihla dojít na autobus, nebo dojet na přesně stanovený čas do práce, což je špatně. Ráno je nedílná součást dne, tudíž by neměla být nikterak ochuzována, jak si ji tedy užít, abyste do nového dne vykročili správně naladěni?

Na co se ráno těšíte?

Ráno musí být něco jako rituál, něco, na co byste se měli již večer před ulehnutím do postele těšit. Zapřemýšlejte a pokuste se najít důvod, proč by se právě vám mělo vstávat hezky. Je jasné, že v počátcích se vám tyto myšlenky budou zdát nesmyslné, nicméně postupem času si vybudujete nový začátek dne, který bude mnohem lepší než ten předešlý. Máte-li vedle sebe partnera, zkuste tyto rituály společně, najděte si něco, co vám udělá krásnější ráno. Jste-li sami, tak to vůbec nevadí, najděte si své záliby (lehké ranní protáhnutí, jóga, venčení psa, snídaně apod.).

Mít hezčí ráno, a tak i celý den, může být pro někoho náročnější, zvláště pokud je zvyklý jít takříkajíc z postele rovnou do práce. Pokud si opravdu chcete udělat příjemný start dne, musíte počítat s tím, že tomu obětujete i svůj čas. Časovou kompenzaci lze vyřešit jednoduše tím, že si odpustíte ponocování a půjdete spát o něco dřív. Být vyspaný a dobře naladěný má totiž také svůj podíl na tom, jak vaše vysněné ráno bude vypadat.

Čtěte také:   Myslíte si, že jarní únava neexistuje? Omyl!

Pro lepší start dne je zkrátka potřeba podstoupit určité změny, je jen na vás, jestli chcete mít lepší ráno, nebo se utápět ve stereotypu.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.