Banánové lívanečky

Už víte, co budete o víkendu snídat? Nebo snídaně podobného typu patří do vašeho týdenního zápřahu? Tyto lívanečky zvládne připravit úplně každý, navíc jsou jen ze dvou surovin.

Potřebujete:

  • 1 banán
  • 2 vejce

Na dozdobení jsem použila:

  • 1 malinkou broskev
  • Arašídové máslo
  • Řecký jogurt

Postup je zkrátka snadný, můžete použít mixér, ale taky nemusíte, výsledný efekt bude totiž téměř stejný. Vejce rozklepněte, přidejte banán a pečlivě rozmačkejte. Vezměte vidličku a směs trochu našlehejte. Na smažení jsem použila kokosový olej, z této směsi získáte cca 7 lívanečků, stačí to tedy pro jednu osobu. Po usmažení všech lívanečků jsem je začala vrstvit a na každý namazala špetku arašídového másla (kdo má rád ještě sladší verze, může použít marmeládu, džem, cokoliv…), vznikla mi věžička, ke které jsem ještě přidala půlku řeckého jogurtu a domácí broskev. Takto připravený pokrm si už můžete jen vychutnávat.

Lívanečky

Čtěte také:   Cuketová buchta

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.