Cizrna v rajčatové omáčce
Tip na jednoduchý letní oběd či večeři téměř bez práce? To je cizrna v rajčatové omáčce! Zdánlivě zvláštní chuťová kombinace vytvoří skvělý pokrm, který vám jednou stačit nebude. Je bezlepkový a vegan zároveň, takže si jej mohou dopřát všichni.
Na tři menší porce potřebujete:
- ¾ hrnku syrové cizrny
- 1 velkou cibuli
- 5 lžic kukuřice
- 1 malý rajčatový protlak (dvakrát zahuštěný, k dostání v supermarketu)
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Kari
- Červenou sladkou mletou papriku
- Chilli
Na olivovém oleji si orestujte nakrájenou cibuli, po chvilce přidejte uvařenou cizrnu („nejpracnější“ na tomto receptu je naložit cizrnu do vody den předem a v den přípravy ji uvařit) a nakonec kukuřici. Chvíli míchejte, osolte a nechte opět spojit chutě. Posléze přidejte pepř, chilli, kari a papriku dle svých chuťových preferencí, protože někdo má rád více kari, někdo více soli a podobně, proto si i tento recept můžete upravit podle sebe. Na fotce je cizrna spolu s domácími pečenými bramborami v troubě, ale můžete ji podávat klidně s rýží.