Cuketová buchta
Patříte mezi příznivce cukety? Pak je tento recept přímo pro vás. Samozřejmě spousta z nás má problém cuketu vůbec pozřít, ale v tomto moučníku jí ani nepozná, jen moučník bude o něco vláčnější. Cuketa opět disponuje výhodou, že dokáže přejmout okolní chutě a péct ze sezónních surovin je to nejlepší.
Na velký plech potřebujeme:
- 350 gramů cukety
- 400 gramů mouky (mix celozrnné, hladké a polohrubé)
- 350 ml rostlinného mléka
- 200 ml oleje
- 1 banán (nebo 2 vejce)
- 160 gramů třtinového cukru
- ¾ lžičky skořice
- Půl lžičky bio pomerančové kůry
- 1 prášek do pečiva
- 2,5 lžíce karobu
- Špetku soli
Cuketu zbavíme slupky a vnitřního obsahu a nastrouháme. Sypké suroviny smícháme a potom přidáme tekuté. Těsto trochu rozmícháme a zapracujeme cuketu. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut na 180°C. Na polevu jsem použila vysokoprocentní hořkou čokoládu a na závěr posypala kokosem.