Cuketová buchta

Patříte mezi příznivce cukety? Pak je tento recept přímo pro vás. Samozřejmě spousta z nás má problém cuketu vůbec pozřít, ale v tomto moučníku jí ani nepozná, jen moučník bude o něco vláčnější. Cuketa opět disponuje výhodou, že dokáže přejmout okolní chutě a péct ze sezónních surovin je to nejlepší.

Na velký plech potřebujeme:

  • 350 gramů cukety
  • 400 gramů mouky (mix celozrnné, hladké a polohrubé)
  • 350 ml rostlinného mléka
  • 200 ml oleje
  • 1 banán (nebo 2 vejce)
  • 160 gramů třtinového cukru
  • ¾ lžičky skořice
  • Půl lžičky bio pomerančové kůry
  • 1 prášek do pečiva
  • 2,5 lžíce karobu
  • Špetku soli

Cuketu zbavíme slupky a vnitřního obsahu a nastrouháme. Sypké suroviny smícháme a potom přidáme tekuté. Těsto trochu rozmícháme a zapracujeme cuketu. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut na 180°C. Na polevu jsem použila vysokoprocentní hořkou čokoládu a na závěr posypala kokosem.

Cuketová buchta

Čtěte také:   Mugcake s karobem

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *