Gnocchi s rajčatovou omáčkou trochu jinak
Gnocchi nemusí být jen těžkým jídlem se spoustou smetany a sýra. Proto jsme se rozhodli vám ukázat naší odlehčenou verzi, kde jsou sice použité tradiční gnocchi, ale za to s obměnou ingrediencí. Tento recept není se smetanou, ale s rajčatovou omáčkou. Místo sýra jsme použili tofu a navíc jsme přidali česnek a bílou papriku. Zdánlivě jednoduché pokrmy totiž stále chutnají nejlépe!
Na dvě porce potřebujete:
2 stroužky česneku
1 bílou papriku
1 uzené tofu
1 konzervu loupaných rajčat
Himalájskou sůl
Čerstvě namletý pepř
Oregano
Bazalku
Jako první si dejte rozehřát pánev s olejem a pak lehce orestujte oloupaný a na kousky nakrájený česnek. Po chvilce přidejte nakrájenou papriku a také chvilku opékejte, pak přichází na řadu tofu, které také nakrájíte na kostičky a přihodíte k česneku a paprice na pánev. Celou směs restujte a mezitím si dejte vařit vodu na gnocchi. Vyjměte rajčata z konzervy a nakrájejte je, zbylou směs zřeďte s trochou vody a společně s rajčaty je přidejte ke směsi na pánev. Přebytečnou vodu nechte zredukovat a vytvoří se vám omáčka. Mezitím se vám uvaří gnocchi a vám už jen zbývá omáčku dochutit solí, pepřem, oreganem a bazalkou (přesné poměry neuvádíme, záleží na vašich chuťových preferencích).