I zdravý jídelníček může obsahovat řízek!

Domníváte se, že pokud vaříte zdravě, musíte dát vale všem smaženým a nezdravým pokrmům, které jste vždy milovali? Nemusí tomu tak být, pokud si osvojíte jejich moderní úpravu. A při zdravém stravování platí pravidlo, že všeho stačí s mírou. Takže pokud se stravujete zdravě a také se tak i cítíte, můžete si jednou za čas „cheat meal“ dovolit.

Řízek každou neděli

Pokud chodíte na nedělní oběd k babičce, tak víte, že spousta babiček má tendenci připravovat ty nejlepší masové pokrmy, které vám mohou připomenout dětství. Ovšem problém nastává ve chvíli, kdy vaše babička použije nadměrné množství špatného tuku, například toho na smažení a z obědů se tak automaticky stávají opravdové kalorické bomby. Pokroková doba si žádá i použití pokrokových vynálezů. Je nadmíru uspokojivé, že se vaše babička drží původních receptů, ale například smažení na pánvi může vyměnit za smažení ve fritéze. Procento použitého tuku se tak výrazně sníží. Další vhodnou alternativou může být využití kukuřičných lupínků namísto klasické strouhanky.  Takto ušetříte další kalorie, které si necháte na dezert. Na chuti těmito úpravami opravdu neuberete, spíše naopak.

Více zeleniny

Alespoň každé jídlo dne by mělo obsahovat zeleninu. Taktéž nadměrná konzumace ovoce není vhodná, ale ovoce samozřejmě jíst můžete. Zkuste si rozdělit půlku přílohy a půlku zeleniny. Zeleninových salátů není nikdy dost, což znamená, že k obědu a k večeři by měl být volbou číslo jedna. Zaměřte se na lokální suroviny, ale také na ty, které jsou plné vitamínů a minerálů, které váš organismus potřebuje ke správnému fungování.

Čtěte také:   Je libo salát?

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.